| | |

Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab ilk duyurulduğunda iPad rakibi olabileceği düşünüldüğünden oldukça ilgi çekmişti. Ben de yakın zamanda elime geçen Galaxy Tab’ı inceleme fırsatı buldum.

İzlenimlerimi paylaşmak istedim.

Öncelikle (artık kısaca SGT diyeceğim) SGT boyutlarıyla dikkat çekiyor. 7″ ekran boyutunu sunan SGT’nin elle tutulması oldukça kolay. iPad kullananlar bilirler ki iPad’i uzun zaman elinizde tutamıyorsunuz. Bileğinize rahatsız edici bir yük biniyor. Dizinize, kolunuza veya masaya dayamak zorunda kalıyorsunuz. Boyutları ve ağırlığı bunun iki nedeni. SGT daha kalın ama daha hafif.

SGT, Galaxy S telefon ile iPad arasında yeni bir ekran sınıfını test etmiş gibi. Netbook’lar ile hayatımıza giren 7″-10″ gibi ufak ekranlar kullanım zorluğu beni rahatsız etmişti. Ama SGT elde rahat tutulması, kolay kullanımı ve gözü yormaması kullanılabilirliğini arttırmış.

SGT’nin alt kısmı iPhone ile birebir aynı sanki. Hoparlör ve dock yuvası aynı şekilde konumlandırılmış.

Sağ yan yüzeyde bulunan MicroSD yuvası ile hafızayı yükseltmek elinizde. Sim kartta aynı yerde… Üstte ise 3.5′luk standart kulaklık girişi konumlandırılmış.

SGT’nin hoşuma giden bir diğer yanı ise şaşırtıcı kalitesi oldu. Sade tasarımı ve kaliteli malzemesi, özen gösterildiği belli olan özel cam yüzeyi ve tuşların basma kalitesi ile Samsung oldukça iyi bir ürün çıkmış ortaya. Ekran parmak izi bırakma konusunda da iPad ile yarışıyor.

Kapasitif ekran oldukça hızlı tepki veriyor. İşletim sistemi o kadar zorlamama rağmen gayet iyi sonuçlar verdi. Özellikle sanal klavye ile hızlı yazı yazma denemelerim oldukça başarılı geçti. Bu yönden iPad ile yarışır düzeyde.

Android işletim sistemi bu ekranda öyle güzel kullanım zevki sunuyor ki sanki bu tip tablet bilgisayarlar için yapılmış hissi uyandırıyor insanda. Menüler, geçişler oldukça hızlı. Ama uygulama eksikliği ve market sorunu devam ediyor. Şimdi market sorununu değişik şekillerde aşanlar bu görüşe katılmayabilir ama genel kullanıcı düzeyinde olaya bakarsak sanırım eksikliği devam ediyor diyebiliriz.

Dosya gezgini, tarayıcısı, video oynatıcısı, harita uygulaması ve diğer genel uygulamalar stabil ve güzel çalışıyor. Tepkimeler yerinde. Müzik konusunda en zayıf kaldığı nokta hoparlörden gelen sesin yetersiz ve kalitesiz olması…

SGT iki kamera barındırıyor. Kamera oto-fokus özelliği barındırmıyor. Arka kamera yanında flaşta mevcut. Denemelerim sonucu kameraların orta düzeyde olduğunu söyleyebilirim. Ama kameraların olması güzel bir his.

Sonuç olarak; iPad’i yoğun kullanan biri olarak Samsung Galaxy Tab’ın bu kadar hoşuma gideceğini tahmin etmiyordum. Küçük boyutu, hafifliği,  işlevselliği, iPad’e göre artı özellikleri, ekran kalitesi, işletim sisteminin kullanıcı dostu arayüzleri ile SGT bir çokları tarafından beğenilecektir. Şahsen ben beğendim. Şu PlayBook’da bir gelsin ortalık şenlenecek. iPad artık yalnız değil.

Similar Posts